GRATIS HJELP

Tanker om tanker

Du lever i følelsene av dine tanker. Du skaper din virkelighet fra øyeblikk til øyeblikk ved hjelp av dine tanker basert på din sinnstilstand.

Noen øyeblikk tror du på dine tanker, andre øyeblikk ikke. Hvordan du forholder deg til dine tanker endrer seg hele tiden. Vit også at du ikke velger dine tanker, og du er IKKE dine tanker. Gjennom denne gjenoppdagelsen vil du sluttet å ta dine tanker alvorlig, og du vil automatisk falle tilbake til ro, harmoni og en bedre hverdag.

Du trenger ingen strategi for å endre dine tanker, det handler kun om hvordan du forholder deg til dine tanker, og det bygger på en forståelse og ikke en teknikk eller metode for å få de 'riktig' tankene. Du er ikke dine tanker, og det er en stor forskjell på en tanke og det å tenke. 

Hvis du skulle følge alle rådene om endre ditt tankemønsteret har du en meget tøff jobb foran deg. For det første må du huske på å endre ditt tankemønster, noe som er vanskelig å komme på  når du er på en lav sinnstilstand (noe som vi alle er fra tid til annen) og  for det andre må du tro på de nye "riktige" tankene. 

Du trenger ikke kategorisere dine tanker som verken gode eller dårlige. Tanker er helt nøytrale og har ingen verdi før du gir/opplever en verdi. Hva som er en "god" tanke og hva som er en "vond" tanke endrer seg hele tiden, alltid avhengig av din sinnstilstand.

Det er jo slik at ofte lar du en såkalt vond tanke passere når du er i godt humør, så hvorfor skal du da ta nøyaktig den samme tanken alvorlig når du er på en annen sinnstilstand? Det gir jo ingen mening. Det er jo nøyaktig den samme tanken, den eneste forskjellen er at du i et nytt øyeblikk forholder deg annerledes til den samme tanken.

Hvis du har "dårlige" drømmer så er det jo ingen gir deg beskjed om at: Du må begynne å drømme annerledes og bedre.

Hvis du forstuer foten din så holder du den i ro, får du et sår så lar du såret gro pent helt av seg selv. Er hodet ditt fullt av "skumle" og "dårlige" tanker så har jeg følgende råd til deg:

- Ikke gjør noe verdens ting, forhold deg i ro og de "skumle" og "dårlige" tankene vil passerer helt av seg selv, og du vil få tilgang på nye tanker. 

Du vil automatisk bli guidet tilbake til ro og harmoni når du ikke gjør noe.  Tilsvarende en forstuet fot som leger seg selv, tilsvarende et sår som gror helt av seg selv.

Ditt følelsesliv er 100 % avhengig av hvordan du forholder deg til dine tanker i øyeblikket. Thea Sofie Harmens som jeg hjalp i serien Sykt Perfekt på TV2 oppsummerer i et intervju med Side2.

 - "Ingen tanker har noen verdi før du gir de noen mening"

Du er kun en og bare en tanke unna en ny følelse. Det kan kanskje virke skremmende, men det er også en stor befrielse. Vær aldri redd for å få en dårlig følelse, ikke være redd for forbli i en dårlig følelse.  Jo mer du kjemper og pusher mot en vond følelsen jo lenger vil du ha den.

Følelseslivet ditt er kun en indikatorer på hvordan du forholder deg til tankene dine i øyeblikket. Det er fantastisk gave, men dessverre så blir den misforstått. Vonde følelser, hvor kommer de egentlig fra?

Ved ny innsikt og forståelsen vil du oppleve å ha gode dager på dårlige dager, selv om det høres litt rart ut.

Du lever 100 % fra innsiden og ut, og ikke motsatt. Det er alltid dine tanker i øyeblikket om enten det som skjer der ute i verden, minner fra din fortid eller tanker om din fremtiden som gir den en opplevelse. En dag kan du bli sur, lei deg eller sint fordi noen på jobben sa noe til deg eller bare så litt 'rart' på deg. En annen dag opplever du akkurat det samme fra samme personen, men da bryr deg ikke. Prøv å legge merke til hvordan du opplever samme situasjon helt forskjellig. Dette gjelder også hvordan du forholder deg til minner eller tanker om din fremtid. Avhengig av din sinnstilstand så har du forskjellige opplevelser av samme tanke.

I den grad det ikke kommer en løve og angriper deg der du nå er så vit at all din redsel, frykt og bekymring kun handler om at du ikke er tilstede i øyeblikket. All redsel, frykt og bekymringer handler alltid om noe du har gjort eller ikke har gjort eller noe du skal (eller tror du skal) i fremtiden. Befinner du deg i øyeblikket kan du aldri være redd eller bekymret, såfremt de ikke gjelder en løve som angriper deg eller noe annet  på liv og død.

Vonde følelser i fremtiden kan umulig fly tilbake i nåtiden og gi deg en vond følelse.

Dine følelser er kun en varsellampe som forteller deg kun om hvordan du forholder deg til tankene dine i øyeblikket. Følelsene sier faktisk at du tar 'feil', du ser ikke klart fordi du er på en lav sinnstilstand. Følelsen gir deg beskjed om at du rett og slett skal la disse tanken passere eller at rett og slett ikke skal bry deg om de. Da vil de også automatisk passere. Prøver du å tenke deg ut av de vil den vonde følelsen bare forsterkes.

Lyser oljelampa på bilen så er det et tegn på at du ikke skal kjøre milevis. Kjører du på en vei og kommer for langt ut på høyre side av veien begynner bilen å riste på grunn av veikanten. Ristingen er med på å guider deg tilbake på veien. Dårlige følelser er til for å guide deg tilbake til ro og harmoni. Tilsvarende fysisk smerte. Har du forstuet foten så holder du den i ro, får du et sår så lar du det bare gro. Prøver du å løpe med en forstuet for så kjenner du mer smerte, og det er beskjeden om at du skal slutt. Flikker du på et sår så vil såret ikke gro. Når du tilsvarende gir slipp på tankene eller lar være å tror på de så vil den vonde følelser automatisk gi slipp.

De fleste tror vonde følelser er en bekreftelse på at noe er skummelt eller at det er noe galt med oss. Men, vonde emosjonelle følelser har samme oppgave som fysisk smerte. Den fysiske smerten sier at vi skal slutte med det vi holder på med, tilsvarende prøver emosjonell smerte å få oss til å slutte å forholde oss til tankene slik vi gjør i øyeblikket.

Du er forøvrig aldri redd for det du tror du er redd for, men du er redd for at du ikke skal klare å håndtere det gitt at det slår til. Noe dine på forhånd skapte "worst case scenario" sjelden gjør.

  • "Livet består av 99% bekymringer hvor kun 1% slår til, og den vil vi klare å håndtere"

Når jeg hjelper mennesker peker jeg de kun i en retning, og gir de en forståelse av hvordan de alle skaper sin opplevelse fra øyeblikk til øyeblikk ved hjelp av sine tanker. Jeg benytter ingen teknikker, ingen verktøy og metoder, men gir en forståelse. Jeg har kun en samtale om tanker, vår bevissthet og livet. Helt ufarlig, helt nytt og annerledes.

Men, det gir varig effekt da de får ny innsikt og forståelse av selv og hvordan de opplever livet.

Strengt tatt lærer jeg ikke bort noe som helst, jeg mer avlærer. Det er ingen hensikt å putte enda mer i hodet på mennesker som ikke har det bra. I deres hode er det allerede så altfor fullt. Og husk: "Jeg er ikke her for trøste deg, men for å vekke deg"

Roger Kvaløy

Ønsker du å støtte mitt arbeid?