GRATIS HJELP

Om å leve fra innsiden og ut

En av våre største illusjonene i livet er at vi tror vi lever fra utsiden og inn. - "Han sa, det skjedde, det fikk meg til å føle". Ja, det virker som vi lever fra utsiden og inn, det ser slik ut og de aller fleste tro det er slik, men det blir ikke noe mer sant av den grunn.

  • Jorda ble heller ikke noe mer flat selv om den så flat ut og de fleste trodde den var flat. 

- "Bare jeg kommer på hytta så få jeg slappe av", "Når jeg går i fjellet føler jeg meg fri". Nei, det er ikke hytta som får deg til å slappe av, det er kun du som åpner opp for å slappe av. Nei, det er ikke fjellet som får deg til å føle deg fri. Det finnes mange dansker som føler seg fri, så det kan umulig handle om fjell.

Forskjellige mennesker opplever samme situasjon forskjellig. Ut av samme situasjon oppstår det ulike reaksjoner. Av en hendelse Hvis noen kan noen bli sure, andre lei seg, noen forbanna, noen sjokkerte og andre totalt likegyldig osv. Dette forklares vi oftes med at forskjellige mennesker har ulik bakgrunn, ulik kunnskap, hvor sårbar de er, hvor tøffe de er osv. Men, reaksjonene handler utelukkende om personen tenker om den aktuelle hendelsen som oppstår.

Tanke om Tanker

Du opplever, og dermed håndterer eller prøver å håndtere samme hendelse forskjellig. Avhengig av din sinnstilstand vil du oppleve samme situasjon forskjellig. En dag kan du bli sur, såret eller lei da av en hendelse, fra et minne eller om en bekymring om fremtiden. En annen dag reagerer du annerledes.

Opplevelser og følelser, hvor kommer de egentlig fra?

Vi lever i den illusjon om at det alltid er omstendighetene rundt oss som får oss til å føle. Er du villig til å åpne opp for at dette ikke stemmer?

  • Dine følelser er EN og bare EN tanke unna
  • Du lever i følelsen av dine tanker
  • Du kan aldri føle noe ut å ha noe tanker om det.

Livet dit består kun av øyeblikk.

Det er ikke noe galt i å leve i illusjonen om at vi lever fra utsiden og inne nå og da. Når du har forståelse og innsikt hvordan det egentlig henger sammen vil du oppleve et mye mer harmonisk liv.

Selv blir jeg trist av å se en trist film, jeg kjøper illusjonen, men jeg vet jo at det kun er skuespillere, ingen dør, ingen blir skadet og filmen ble spilt inn for flere år siden. Jeg blir allikevel trist og berørt. Jeg kjøper illusjonen, fordi jeg vil det. Noen ganger kjøper vi illusjonen av av at vi lever fra utsiden og inn i det virkelig liv også, mest fordi vi har lyst eller vi faller i 'fella' når når sinnstilstand er lav. Men så får vi glimt av sannheten om at vi lever 100 % fra innsiden og ut og vi vil falle til ro igjen. Og det UTEN teknikker, metoder og verktøy for å fikse en dårlig opplevelse, men kun forståelse av vi alle skaper vår virkelighet gjennom våre tanker.

Roger Kvaløy


Ønsker du å støtte mitt arbeid?