GRATIS HJELP

Vonde følelser i fremtiden kan ikke fly tilbake til nåtiden.

 ”Vonde følelser i en ikke-eksiterende fremtid kan umulig reise tilbake til nåtiden og påføre deg vonde følelser.” 

Les denne teksten flere ganger, med åpenhet uten intellektuelt å prøve å forstå den. Legg så merke til hva som dukker opp i hos deg.  Når du bekymrer deg, gruer deg eller er usikker så er det nesten utelukkende basert på noe frem i tid, altså i en ikke-eksisterende virkelighet. Andre ganger kan det handle om noe du har gjort eller burde ha gjort i fortiden, men i dette blogginnlegget fokuserer jeg på bekymringer o.l. frem i tid.

Frem i tid er en ikke-eksisterende virkelighet, en antagelse om noe som kan komme til å skje, men som ikke skjer nå. Husk at livet ditt består kun av øyeblikk.

Det er ikke noe galt i å bekymre seg, grue seg eller være usikker, men de aller fleste synes det er ubehagelig. Derfor gjør de det meste for å komme ut av følelsen. Strategien er som ofte flukt , ’bare bli ferdig med det’ eller benytte teknikker, metoder og verktøy for å skape en ny opplevelse.

Men, du trenger ikke gjøre noen verdens ting, det eneste du trenger er å ha:

  • Forståelsen av hvor følelser kommer fra.
  • Forståelse av oppgaven til en følelse.

Kanskje tror du at dine følelser kommer fordi det skjer 'noe der ute' i nær fremtid, og at den vonde følelsen bekrefter at dette er sant. Jeg oppfordrer deg til å ha et åpent sinn slik at du kan se noe helt nytt.

”Du skaper din virkelighet fra øyeblikk til øyeblikk ved hjelp av tankene dine”

Det er altså hvordan du forholder deg til tankene dine om en ikke-eksisterende virkelighet frem i tid som får deg til å føle bekymring, redsel og usikkerhet. Hvordan du forholder deg til disse tankene (hvor sterkt du tror på de osv) om noe der ute endrer seg stadig, og vil være avhengig av din sinnstilstand. Denne sinnstilstanden er i stadig endring og vil dermed være avgjørende for hvordan du forholder deg til tankene din. En dag kan du være veldig bekymret, en annen dag litt mindre og en tredje dag forholder du deg nøytralt osv, og, det uten at ’noe der ute’ har endret seg.

Du lever ditt liv fra innsiden og ut.

Det kan med andre ord umulig være ’noe der ute’ og iallfall ikke noe i en ikke-eksisterende fremtid som skaper følelsen i deg. Det er alltid dine tanker om det som skaper følelsen. Når du ikke tenker på en bekymring så har den ingen effekt på deg selv om ’noe der ute’ fortsatt er der.

Det er ikke noe galt i å bekymre seg, grue seg eller være usikker, men når du har en forståelse av hvor disse følelsen kommer fra vil du oppleve det helt annerledes.  Du vil lettere seg gjennom illusjonen og falle tilbake til ro, harmoni og klarhet.  

Vonde følelser, hvor kommer de egentlig fra?

Følelsene sier faktisk at du tar 'feil', du ser ikke klart fordi du er på en lav sinnstilstad og følelsen gir beskjed om at du skal la tanken dine passere eller rett og slett ikke bry deg om de. Prøver du å tenke deg ut av det så vil den vonde følelsen bare forsterkes.

- ”Vonde følelser i en ikke-eksiterende fremtid kan umulig reise tilbake til nåtiden og påføre deg vonde følelser.”

Du kan også lytte til dette blogginnlegget som podcast.

Roger Kvaløy


 

 

Ønsker du å støtte mitt arbeid?