GRATIS HJELP

Myten om komfortsonen

Innen selvutvikling snakkes det mye komfortsonen, og du har sannsynligvis hørt følgende utsagn:

  • Det er bare å gjøre det, gå ut av komfortsonen, gjør det du ikke tør.

Utsagnet virker logisk, de aller fleste er enige og egenerfaring tilsier at det er sant. Det er bare en, rettere sagt flere haker ved utsagnet. For det første finnes det ingen komfortsone der ute, den sitter ene og alene i hodet ditt, og den har du funnet på, og den varierer fra dag til dag. Din opplevelse av din komfortsone er ekte og reell, men den blir ikke noe mer sann av den grunn. Og hvordan vet du at den egentlig er der?

  • Hvis du våkner en morgen og har glemt at du hadde en komfortsone, ville den da ha vært der?


Våre "bevis" på at vår komfortsone virkelig finnes er følelsen av ubehag, redsel og bekymringer. Vi tar det som et tegn på at vi nå beveger oss utenfor vår komfortsone. Men, ubehaget  kommer 100 % fra dine tanker i øyeblikket. Vonde følelser er kun en indikator, en varsellampe på at du faktisk tar 'feil'. At du faktisk ikke skal ta disse tankene du har i øyeblikket på alvorlig, selv om det føles ekte. Vonde følelser, hvor kommer de egentlig fra?

Unntaket er ved ren overlevelse: Hvis det kommer en løve løpende mot deg nå så vil kroppen din gå i fight/flight modus uten at du tenker. Kroppen spenner seg og du vil enten flykte (det anbefales), men hvis du ikke kan flykte så må du slåss med løven. 

All din redsel og frykt er forøvrig basert på at du befinner deg i en ikke-eksisterende virkelighet, enten i din fortid eller i din fremtid, du kan lese mer om dette i blogginnlegget: Livet består kun av øyeblikk

”Vonde følelser i en ikke-eksiterende fremtid kan umulig reise tilbake til nåtiden og påføre deg vonde følelser.”

Vi tror på et spøkelse, et ikke eksisterende troll og så skal vi prøve å kjempe oss forbi dette trollet, enten ved å høre på råd av typen -  "Det er bare å gjøre det, gå ut av komfortsonen, gjør det du ikke tør." eller benytte teknikker, metoder og verktøy får å gå over, under og forbi dette ikke-eksisterende trollet.

Tror du på spøkelser?

Når du får innsikt og forståelse av hvor dine følelser i øyeblikket kommet fra vil du oppdage at du har blitt 'lurt'. Du har trodd på et system, og så prøver du å få systemet til å fungere ved hjelp av råd, teknikker, metoder og verktøy, men det er troen på selve systemet som er problemet. 

Roger KvaløyØnsker du å støtte mitt arbeid?