GRATIS HJELP

Ny start, helt uten nye mål

Du har kanskje laget deg en liste over ting du skal bli bedre på når du f.eks går inn i et nytt år? Du har kanskje satt deg noen mål, noe du skal gjøre eller noe du skal slutte med? Dette kalles så fint ”nyttårsforsetter”.

Det er en rekke råd, som f.eks. å lage nyttårsforsettene som handler om hva du vil gjøre mer av, i stedet for hva du bør gjøre mindre av. Det sies at det er lettere å begynne med noe, enn å slutte med noe. Et annet hjelpemiddel er å benytte såkalte S.M.A.R.T.E mål som kjennetegnes ved at de er: Spesifikkem Motiverende, Ambisjonsrike, Relevante, Tidsbestemte og Enkle.

Disse rådene kan være til hjelp, men før du setter deg noen som helst nye mål for det nye året, still deg følgende spørsmål.  

  • Hva er den bakenforliggende årsaken til at jeg vil nå målet mitt?

Hovedgrunnen til at du har lyst å nå et mål er KUN for at dette skal gi deg en god følelse. Det være seg at du føle deg verdsatt, få mer penger, komme i bedre form, kjenne på mestring osv osv. Glem alle vanlige ytre faktorer, du lever nemlig 100 % fra innsiden og ut

Hvis du setter deg et mål for å få en "pluss 100 følelse" vil du som regel oppleve en "minus 100 følelse" hvis du ikke når målet ditt. I redsel for for denne "minus 100 følelsen" vil du ubevist begynne å styre unna målet i god tid slik at du iallfall slipper å kjenne på den dårlige følelsen. Men, vit at den vonde følelsen kommer fra et helt annet sted. Vonde følelser, hvor kommer de egentlig fra?

Tilgang på ro, harmoni, lykke, kjærlighet (eller hva en du liker å kalle det) er ALLTID tilgjengelig, men det er alltid dine tanker i øyeblikket står i veien. Det er aldri dine omstendigheter, det er aldri om du når dine mål eller ikke. 

Les mer om måloppnåelse her: Glem alle mål

Skal jeg aldri sette meg mål?

For all del sett deg mål hvis du vil, men vit at det ikke er noen sammenheng mellom din verdi som menneske og hvordan du føler deg. Det kan virke sånn, men det blir ikke noe mer sant av den grunn. Når du gir slipp på myten om denne sammenhengen så vil du oppdage at du vil nå mange flere mål enn du noen gang kunne forestille deg, og da som regel uten at du har satt de som mål i det hele tatt.

Roger Kvaløy


Ønsker du å støtte mitt arbeid?