GRATIS HJELP

Størst av alt er kjærligheten

Det sies at størst av alt er kjærligheten, og derfor er jeg forundret over at vi som oftes ikke handler i kjærlighet. Med kjærlighet mener jeg din egentlige essens, din ro, harmoni og kjærlighet til deg selv og de rundt deg. Jeg er av den oppfatning at alle våre handlinger er basert i enten kjærlighet eller 'alt annet'. I sekken 'alt annet' finner vi frykt, redsel, misunnelse, hat m.m. Her er det kun din fantasi som setter begrensninger for ikke å handle i kjærlighet.

Hovedgrunnen til at du ikke alltid klarer å handle i kjærlighet er at tankene dine i øyeblikket handler om din fortid eller om din fremtid, og det er alltid i din fortid eller din fremtid dine bekymringer og redsler ligger. Dette fører til tankestøy, misforståelser og redsel noe som da vil stå i veien for kjærligheten.

Tilgang på din kjærligheten er tilstede når du er i nuet.

Les blogginnlegget Livet ditt består kun av øyeblikk


Rykk tilbake til start og motta ro, harmoni og kjærlighet 
Du tror kanskje at kjærlighet er noe 'der ute' som du må få tak, noe du må få tilgang til? Men, den er kun i deg. En av de største misforståelser, en av de største illusjonene i våre liv er at vi tror vi lever fra utsiden og inn, men vi lever alle 100% fra innsiden og ut. Hvis du tror at bare du får bekreftelse nok fra noe der ute så vil du få troen tilbake på din egen kjærlighet. Da lever du i en uskyldig misforståelse, og vil for alltid være avhengig av noe der ute for at du skal kunne føle deg hel.

Les blogginnlegget Om å leve fra innsiden og ut

Se alle andres handlinger i kjærliget
Vit at alle mennesker gjør så godt de kan i øyeblikket. Men, pga av tankestøy og en lav sinnstilstand, en lav sinnstilstand som alle mennesker nå og da befinner oss i. Da ser vi ikke klart, og der og da i øyeblikket tror vi det er lurt å kjefte, komme med upassende kommentarer og det som verre er. Jeg forsvarer ikke handlingene, men der og da så gjør vi mennesker så godt vi kan, basert på den sinnstilstanden vi er i. En lav sinnstilstand vil automatisk falle tilbake til normal tilstand og det går raskere jo mindre du vi tar tankene våre i øyeblikket som sanne. 

Det er derfor vi alle etter en stund, det være seg minutter, dager eller enda lenger oppdager at vi ikke handlet fra klarhet, at det vi gjorde ikke var riktig. Så sier vi unnskyld. - "Jeg mente det ikke". Når du vet dette, at det er en automatikk i dette så vil du (selv om du vil glemme det fra tid til annen) lettere se andre mennesker i kjærlighet. Du vil da selv holde roen, vite at dette ikke handler om deg og at mennesket du står ovenfor faktisk gjør så godt det kan i øyeblikket. Tro meg, da vil han/henne også fortere falle tilbake i sin kjærlighet og få klarhet. Hvis du selv blir med på 'spillet', og din sinnstilstand også faller vil du selv begynner å se uklart og 'skyte tilbake'. Det som da skjer er at den andre personen sannsynligvis gjentar det han/hun sa, men bare med en høyere og en en strengere stemme. Om det hjelper? Antagelig ikke.

I parforhold kan vi krangle om detaljer, men det er kun fordi begge er på en lav sinnstilstand, og ting som tidligere var helt ok er nå en stor sak. I tillegg begynner man i 'krangelens hete' å ta opp de virkelig alvorlige temaene i forholdet, og akkurat det er en dum ide når ingen ser klart. Er du i et parforhold som sliter så ta opp de ømtålige temaene når dere begge er på deres beste, aller helst under den romantiske middagen når alt er på topp. Men, da tør man ikke, i redsel for å ødelegge den gode stemningen. Men, det er da en burde, da ser begge klart, begge er i kjærlighet og vil da ha stor tilgang løsninger, eller enda bedre oppdage at problemet faktisk ikke er noe problem.

Lat som du er forelsket da vel.
Jeg får ofte høre at det er umulig, iallfall vanskelig å se alt i kjærlighet, eller at det høres for naivt ut. Noen får litt motstand fordi det også høres noe religiøst ut. Dette har ingen ting med religion å gjøre, kanskje naivt, men det gjør jo ingen verdens ting hvis det gir det en bedre hverdag. Når noe sier til meg - "Jeg klarer ikke å se alt i kjærlighet", da spør jeg hvordan de ikke klarer å se alt i kjærlighet. Hvis du klarer å se noe i kjærlighet så har du tilgang på å se alt i kjærlighet. Når du er forelsket så ser du alt i kjærlighet, du viser din beste side  av deg selv og du ser det beste i den personen du er forelsket i. Årsaken til at du klarer dette er at du er fordomsfri, du dømmer ikke. Hovedgrunnen til at du ikke dømmer er at du lever i kjærlighet, og fra klarhet.

Se deg selv i kjærlighet
Første skrittet til å klare å se alle andre i kjærlighet er å klare å se deg selv i kjærlighet. Dette kan være det aller vanskeligste da vi som oftest er vår verste kritiker. Men, alt starter med deg selv. Har du fortsatt en utfordring i å se alle andre i kjærlighet? - Se deg selv i kjærlighet at du ennå ikke klarer å se alle andre i kjærlighet. 

Roger KvaløyØnsker du å støtte mitt arbeid?