Referanser

Coach Cafe imøte med 3 av jentene i TV 2 serien Sykt Perfekt

 
 
 

Andre referanser

Selektiv mutisme

Før jeg startet å gå i samtale turte jeg nesten ikke å prate med noen mennesker, bare de aller nærmeste. Jeg sluttet på skolen fordi jeg ikke klarte å prate med noen av de i klassen min.

På fritiden hadde jeg ingen venner fordi jeg ikke pratet med noen. Etterhvert som jeg startet å gå i samtale klarte jeg mer og mer å snakke med andre. Nå går jeg på skole igjen, og selv om jeg ikke er den som prater mest i klassen så har jeg noen jeg prater med. Jeg klarer også noen ganger å prate høyt i klassen.

Nå har jeg også fått meg venner, og har noen å være med hver dag. Jeg har det mye bedre med meg selv og er mere glad nå enn det jeg var før. Det har også folk sagt til meg.

Dette er noe jeg er veldig glad for. Jeg hadde egentlig ikke trodd at noen skulle klare å hjelpe meg. Jeg har alltid fått høre av psykologer og lærere at de ikke vet om de klarer å hjelpe meg, at jeg aldri kommer til å bli en person som prater noe mye. Dette trodde jeg på selv, men nå etter å ha gått til samtaler har ting forandret seg og jeg tenker kanskje på en annen måte.

Jeg synes det er vanskelig å si hvordan måte det har hjulpet meg, men det er at han har fått meg til å tenke på en annen måte en jeg gjorde før.

Kvinne 18 år

Fra påtvunget uføretrygd til jobb

Jeg var på vei inn i påtvunget uføretrygd og følte meg både fysisk/psykisk sliten, verdiløs og nytteløs. Slet med sterk angst og panikkanfall blant annet, 

Det var nesten så ille at jeg var på randen av et sammenbrudd. Nav og Prima fortalte meg at det var mitt eget valg om jeg ville hoppe ut av systemet som derav også betydde at de ville slutte å gi meg lønn/arbeidsavklaringspenger.

De kunne garantere at jeg ikke fikk meg jobb eller at jeg var i stand til å kunne jobbe noen sinne.

Du spurte meg om hva jeg ønsket aller mest? Og jeg svarte : - Akkurat nå, selv om det virker umulig. Er å få meg en jobb , helst innen en sportsbutikk siden sport /villmark og fritid ligger i min hobby interesse. Slik at jeg kan få en jobb der hvor jeg trives.

Du fortalte mye om det å møte frykt.

Det som skjedde to-tre uker etter er ganske spesielt, fordi mot all odds fikk jeg utrolig nok en tlf fra en stor sportkjede som ville gi meg sjansen til å jobbe som julehjelp, endog jeg ikke hadde jobbet på lenge og hadde flere hull i cv`n min. Jeg takket selvfølgelig Ja. Det var mye å hive seg ut for en som har slitt med angst samt fysiske plager/symptomer i flere år. Da dette var midt i den mest stressende tiden, adventstiden/juleshoppingen. 

Både Lege og Nav hadde skrevet med stor skrift på sine papirer at jeg IKKE KUNNE mestre en stressende jobb. Jeg trodde aldri jeg ville kunne klare å komme meg gjennom de første prøvejobbe ukene...men ikke bare kom jeg gjennom dem, jeg kom på topp 5 listen over de beste selgerene i hele Norge for desember måned

Like etterpå ble jeg tilbudt forlengelse deretter fast deltidsjobb og salgskurs med lønn. Og jeg jobber fortsatt på sportsbutikken og trives meget bra. Jeg har ikke vært syk eller borte en eneste dag siden jeg startet i November ifjor.

Mann 30 år

Edderkoppfobi

Min panikk for edderkopper har vært plagsom siden jeg var liten, og har gitt meg mange hindringer. Kunne jo ikke gå tur i skogen, i fare for at det datt en ned i håret mitt. Jeg hadde en slags innebygget radar som oppdaget selv det minste åttebeinte vesen i ethvert rom jeg gikk inn i. Med svette hender og bankende hjerte kunne jeg stå lamslått. Etter fobikurset hos Roger har jeg temmet redselen betraktelig. Nå kan jeg se en edderkopp uten å få en umiddelbar trang til at den må kverkes. Jeg stikker fremdeles ikke fingrene bort for å klappe den, men jeg besvimer heller ikke lenger ved synet av en … også har jeg begynt å gå på turer i skogen igjen!

Kvinne 45 år

Heisfobi

Vår datter på 12 år har i om lag 6 år hatt en kjent fobi for trange steder, overfylte lokaler, heiser og rom med tilsynelatende få fluktmuligheter. Etter dette har vi observert at hun har vært livredd (seriøst klinisk korrekt uttrykk, med kaldsvette, panikk, ikke mottakelig for ord eller trøst) i blant annet en svært overfylt buss, på T-bane osv. Fobien har vært handicappende for henne og mer eller mindre ekskludert henne fra ”normal” adferd og aktiviteter, hvor alt som har innebært heis, evt T-Bane, evt fly har vært problematisk. Dette har ført til at hun har gruet seg i lang tid før slike aktiviteter, fått delvis panikk under aktivitetene og det er tydelig at ”eksponeringstrening” ikke har hatt noe for seg.

Hun var på besøk til deg et par timer, og få dager etter dette tok hun heis uten å vise oss tegn på frykt eller angst. Når heisdøra gikk opp, gikk hun tilsynelatende uanfektet ut av heisen. Dette som sagt etter kun ett møte med deg. Etter den tid har hun ikke vist tegn til ”tilbakefall”, og mer eller mindre kan det synes som den terapien som ble utøvd foreløpig kan kalles en kurativ behandling. Hun er vært lettet, vi foreldre svært takknemlig, og håper flere kan erfare samme opplevelse med din hjelp.

Veien Videre - Treider Fagskoler/NAV

Våren 2017 var jeg med i et pilotprosjekt i samarbeid med Treider Fagskoler og NAV. I 4 måneder fulgte vi 7 unge voksne som var uten tilbud. Jeg sto for individuelle samtaler og gruppesamtaler

Status​ ​ved​ ​prosjektslutt​ ​for​ ​prosjektet​ ​«Veien​ ​videre»

"Det var 7 deltakere med i prosjektet som varte i ca 4 mnd. Ved starten av prosjektet var alle ungdommene utenfor både skole og arbeidsliv, og hadde vært det i en lengre periode. Hvor lenge varierte. Ved kursslutt var alle i gang med ulike former for aktivitet. Fire av dem startet opp på skole, to av dem startet opp i arbeidspraksis med mål om ordinær jobb etter hvert, en gjenopptok siste del av sin lærlingtid etter VG2. Alle deltakerne rapporterte at kurset hadde hatt stor innflytelse på dem, både med tanke på å ha det bedre med seg selv, være mere aktiv og sosial, klare å sette seg mål for hva de hadde lyst til å gjøre fremover, og ikke minst være klar for å ta de nødvendige skrittene for å komme i gang med sin vei videre."

Mvh
Catherine Brun
Avdelingsleder kurs, Treider Fagskoler AS

Noen tilbakemeldinger fra deltakerne på spørsmål om hva som er annerledes nå fra da de startet i tiltaket (etter ca 1-1 1/2 måned):

 «Jeg følte meg innestengt når jeg startet. Nå kommer man seg mere ut, man lærer mye nytt, møter folk, får nye venner. Det skjer etappevis så man ikke blir for sliten.»

"Bryr meg ikke så mye om hva andre tenker om meg. Har vanligvis stengt
meg inne i en boble tenkt mye på hva andre tenker. Nå gjør jeg ikke det lenger. For eksempel
går det greit å ta bussen. Mere sosial.»

«Mindre mareritt og skrekktanker om fremtiden. Lever mere i nuet. Resultatet av det er at jeg
kan søke mere underholdning og oppsøke venner. Blir ikke hindret i å gjøre ting fordi jeg ikke
er redd for at det jeg gjør i dag ikke påvirker til at det skjer skumle ting i fremtiden."

«Var innestengt når jeg startet, har blitt mere sosial. Har det bedre. Det gir meg glede, gleder meg til å komme"

"Et alternativ som kan fungere for de som føler at vanlig terapi ikke virker."

"Folk jeg kjenner som jeg har fortalt om kurset til har spurt om å få være med de også."

Diverse tilbakemeldinger

 
“Du er en behagelig person det er lett å prate med. Dette gjør at jeg blir avslappet, og har lettere for å åpne meg.”

“Jeg husker jeg tenkte. DETTE er AKKURAT det jeg trenger, FLERE ganger i løpet av samtalen, og jeg ønsket at det aldri skulle ta slutt, for en sånn åpenbaring av min egen energi og min egen verdi trur jeg det er lenge siden jeg har opplevd, om noen gang….Takk!!”

"Jeg hadde en veldig spesiell opplevelse ved at jeg kom inn i en ro, både i kropp og hode, kjente på glede, og følte jeg fikk noen aha-opplevelser på et dypt plan, uten at jeg kan sette ord på hva det var som forårsaket det"

"Æ oppleve dæ som en trygg, groundet, kunnskapsrik, autentisk og god sparringspartner som er trygg i seg selv, uten og måtte ha noen teknikker eller modeller å støtte seg på. Å tilliten til at du hadde alt i dæ sjøl - og kommuniserte dette videre - og all den aksepten som ligger i dette."

"Fikk noen "ah ha" opplevelser og når jeg gikk ut av døren etter samtalen måtte jeg flire av meg selv. Jeg flirte av tankene jeg hadde hatt i den siste tiden ("noe så dumt, og det her bruker jeg tid og energi på")" 


"Det var positivt at du veiledet meg underveis på mine tanker da jeg falt ut av den tankegangen vi prater om. jeg synes også det var postiivt at du ikke var en stressende person som så på klokka eller var tvangsbundet til et skjema. Vi gikk jo over tiden, men allikevel tok du deg tid til å prate ferdig med meg - det har jeg sjeldent opplevd før når jeg har vært hos psykologer eller i ymse terapitimer."

"Jeg opplevde deg som en som brenner for å lære bort kunnskapen sin og hjelpe andre mennesker, engasjert, positiv, trygg fremførelse, reflektert, tydelig, inspirerende"

"Er takknemlig for tiden og kunnskapen din, som du generøst delte med meg i går. Jeg ble påminnet en del egen erfaring og kunnskap, og ble inspirert til å følge intuisjonen min, og legge frykt og tvil til side."

"Utrolig behagelig du er å være rundt. Jeg var overhodet ikke redd for å stille deg dumme spørsmål, jeg følte meg godt ivaretatt og ikke minst sett og hørt. Noe jeg også likte svært godt var alle dine billedlige eksempler. Jeg fikk utrolig mange såkalte "aha" opplevelser i timen hos deg

"Det jeg synes var det viktigste var at jeg nå kan tenke på at det bare er en tanke... tenke at det ikke er noe galt."


"Äntligen är hon glad och positiv till livet! Hon pratar jättemycket om dig och det ni pratat om." 


"Følte at det var innen trygge rammer. Fikk god forklaring og beskrivelse på hvordan sammenhengen mellom tanker- følelser og handlinger er. Svært behagelig, og jeg opplevde å bli møtt med stor respekt og du var en meget god lytter. Du hjalp meg angående selvrespekt og det å løse opp i mine delvis fastlåste tankemønster"


"Jeg opplevde det å bli coachet av deg som noe nytt, men samtidig svært positivt, interessant og spennende."

"Jeg opplevde deg som veldig kunnskapsrik og profesjonell."

"Positivt at du fokuserte på mekanismene og ikke gikk rett inn i de konkrete problemstillingene som jeg har. Tror som du sier at løsningen er mer universal og kan anvendes på flere problemstillinger. Godt og tydelig språk."

“Veldig god energi, både i rommet og mellom oss. Rolig, trygt og godt. Du var veldig lett og prate med.”

"Oppdaget at jeg er på rett vei. At mine mål er der, men tørre å gi mer f... samt å ha en mer bevisst avslappende «nåtid»."

"Innsikt og forståelse for at det handler om å mobilisere egen kraft og bevissthet for hvordan jeg skal forholde meg til de tankene som kommer. Jeg fikk anerkjennelse på at det at det ikke er noe galt med meg, at jeg er god nok."

"Du uttrykker og gir følelse av virkelig å ville hjelpe og ikke bare selge «gull og grønne skoger»"

"Det viktigste for meg, var absolutt dette med at man bare kan gi slipp og slutte å gjøre så mye, men være tilstede her og nå. La tanker gli videre, og at det ikke hjelper å tenke mye på ting - det var nesten en ny oppdagelse.
"
"At det var en helt ny måte å tenke på som ga meg håp."

"For meg har den største endringen kommet i form av at jeg nå kan tenke at dette er "mareritt i våken tilstand", og at jeg dermed kan endre hva jeg tenker. Jeg har også fått en litt annen opplevelse av tid. Jeg er i "in time" oftere enn ikke tror jeg, og allikevel så er jeg enda mer tilstede i øyeblikkene mine, og det kjennes veldig godt."

"Det viktigste jeg oppnådde var en forståelse for tanker, og en bekreftelse på at det ikke er noe galt med meg." 

"Det var positivt at du tok deg god tid til å forsøke å gi et nytt perspektiv, og at det ble en god dialog."

"Jeg hadde en veldig positiv opplevelse og tiden fløy ( kunne ha sittet lenger he he). Behagelig og trygg stemning og god samtale. Positivt med fri dialog og jeg kunne spørre om det jeg kom på i farten. Levende samtale som ble til underveis. Jeg følte også at jeg har gjort et godt valg og dette er min retning!"

"Du var åpen og rolig, jeg følte meg trygg"

"Det at du er trygg i deg selv er positivt. Du er også åpen og deler. Det var nyttig og positivt.
Det viktigste jeg fikk ut av samtalen var styrke i å være meg selv. Troen på ekte kjærlighet og mindre stress på situasjonen jeg er i."

“Jeg opplevde deg som en varm, imøtekommende og omtenksom person. Du møtte meg hele tiden med et smil, og jeg følte meg velkommen fra første stund. Jeg hadde gruet meg mye til å komme, men det var en lettelse å endelig snakke om ting med en person som kan se livet mitt i et litt annet perspektiv. Du “utfordret” meg med stillhet et par ganger. Det føltes litt ubehagelig, men jeg forstår hvorfor du gjorde det.”

"Tusen takk for en fin samtale. Og ikke minst "A-ha'et"! Jeg har hatt flere slike øyeblikk siden. Og det får meg til å smile, nettopp fordi jeg oppdager positive ting med meg selv. Jeg spinner ikke & skaper store spøkelser. De blir bare heller mindre. "
"

"Det viktigste for meg, var absolutt dette med at man bare kan gi slipp og slutte å gjøre så mye, men være tilstede her og nå.
La tanker gli videre, og at det ikke hjelper å tenke mye på ting - det var nesten en ny oppdagelse."

"Det var en fin og god opplevelse. Trygt hele veien, følte meg sett og respektert. Rolig atmosfære, og du gav rom til meg og mitt."

Jeg opplevde det å bli coachet av deg som noe veldig positivt, først og fremst fordi du er lett og snakke med har en (etter min mening) sunn og positiv innstilling til alt det man kommer med og har en avslappet og behagelig væremåte.

"Du virket genuint interessert i mennesker og det virket også som du finner dyp glede i å hjelpe mennesker til å forstå mer for å ha det bedre og forholde seg til livet på en bedre måte. Jeg oppdaget vvor nær jeg egentlig er det å leve i øyeblikket, og hvordan jeg lager meg regler og setter opp hindre for å klare å leve mer i øyeblikket. "

"Det var positivt at du ga meg tid til å tenke. Selv om det var litt vanskelig å svare på noen av spørsmålene dine så fikk du meg til å tenke over ting på en måte jeg ikke har gjort før. Jeg syntes at det du snakket om var veldig interessant og jeg fikk en litt annen forståelse av ting."

“Det positive er at din personlighet og ditt vesen gjør det behagelig å prate med deg. Din geniuine interesse for mennesker, og den rolige og avslappende måten du er på.”

“Det viktigste jeg oppnådde med samtalen, var at jeg ble mer bevisst på hvorfor jeg tar de valgene jeg tar. Du stilte spørsmål jeg ikke har turt å stille meg selv, og disse satte igang noen tankeprosesser.”

"Det jeg syntes var positivt er måten du enkelt forklarte meg hvordan en tanke, følelse og evt handling står i forhold til hverandre."

“Jeg følte meg trygg og slappet av og kunne gå i dybden av meg selv. Du har en beroligende og god stemme – og vesen som virket positivt på meg.”

”Jeg trodde coaching var for de som sto ved et veivalg i livet, mest med tanke på karriere. Skal si vi ble overrasket over alle områdene vi fikk ny bevissthet på. Min kone og jeg gikk til coaching sammen og har blitt veldig mye mer fokuserte på kommunikasjon og tenkemåter. Har blitt noen aha-oppleveler, ja. Roger utstråler en trygghet og en troverdighet som får oss til å åpne og lytte.

Rolig og avslappet atmosfære”

"Det viktigste jeg oppnådde ved samtalen er at jeg fikk følelsen av at tankene mine ikke er så farlige"

“Det var en avslappende og god atmosfære å være hos deg. Du er en behagelig person å prate med. Følte fort en trygghet og tillit. Fikk mange gode refleksjoner og satt ting i et annet perspektiv.”


“Fikk sortert noen tanker og følelser som opplevdes kaotisk,spesielt med hendåld på valg av jobb.”

Roen og tillitsfullheten – følte meg komfortabel i samtalen. Rolig og fin setting – skapte tillit og det var avslappende og kunne sitte å prate med deg”

Lyttende, ikke prekende. Stilte gode spørsmål. Avslappende å være med. Smilende, fokuserte på løsninger.”

"For meg var det en sterk og flott coaching som gav meg god avklaring rundt spørsmål jeg har stilt meg selv. Jeg opplevde en fin flyt og coaching din gav mening. Likte du var kreativ med å tegne og forklare på en enkel og lettfattelig måte."

“Du er en meget behagellig og rolig person,som er lett å åpne seg for. En god lytter og betrakter,som er objektiv og nøytral,og som stiller de rette spørmål på riktig sted,i løpet av samtalen.”

"Jeg følte meg virkelig møtt der jeg var til enhver tid, du var tilstede og jeg følte meg trygg på at jeg kunne si det som lå meg på hjertet."

“Jeg vil anbefale andre dette dersom noen skulle spørre meg til råds. Jeg føler jeg sitter igjen og har fått hjelp.”

Positiv atmosfære, rolige omgivelser. Du er en god samtalepartner og et lyttende vesen. Jeg opplever deg veldig seriøs og du gir en følelse trygge rammer og høyt profesjonelt nivå. Du veileder og motiverer på de riktige plassene.”

"Jeg følte meg komfortabel og trygg. Du lyttet og tok deg tid til å forklare det jeg ikke forsto,uten at jeg følte meg dum."

"Det var en veldig behagelig sesjon og det var veldig enkelt å prate. Det jeg tenkte, ble godt snudd om til noe jeg aldri før har tenkt over."

Rolig, trygg atmosfære, følte meg sett og at det var rom for å kunne reflektere. Jeg opplevde at du er en romslig person, som har mye å tilby som coach”

“Du er lyttende og kommer med innspill underveis, det liker jeg godt. ”

"Det at jeg fikk så mange aha opplevelser og følte meg så letta over at ting faktisk ikke er så farlig som jeg trodde er det viktigste jeg følte jeg oppnådde."

"Veldig trygt og greit. Gikk fort fra redd te letta. Va ein veldig bra opplevelse. Ville bare sei tusen takk for samtalen og hjelpen. Syns det står respekt av heile deg og satt bare igjen med ein god følelse og tanker etter samtalen. Veldig bra. Veldig takknemlig."

"Hva jeg likte med timen var din tilstedeværelse"

"Jeg synes du var veldig behagelig å snakke med, og du utstråler trygghet og tillit. Jeg synes det var positivt at du er en person som også gir av deg selv, og at du er flink til å lytte og veldig tilstede."

"Du var lett å prate med og åpne seg opp til, og hadde mange kloke ting å si som jeg kan ta med meg videre. Det var en veldig rolig og naturlig atmosfære i rommet, som var behagelig å være i"

“Det er trygt å være i samme rom som deg!”

"Det syns jeg var en fin og positiv opplevelse. Du gav meg også noen fine bilder på en del prosesser som jeg befinner meg i"

"Du er behagelig å være sammen med. Gir meg et nytt perspektiv."

"Det var mye som var positivt! Du stiller gode spørsmål, og sa som sant er at ting ikke nødvendigvis er helt som jeg ser dem"

"Jeg opplevde deg som veldig lett å snakke med. Det var lite eller ingenting som virket fremmedgjørende. Du har en god holdning hvor jeg opplevde oss som like."

"Jeg opplevde det som veldig trygt og at du var veldig medmenneskelig."

“Jeg synes det var verdifullt å snakke med en som var uavhengig og nøytral. Synes samtalen gikk svært smidig, og du stilte gode spørsmål.

“The experience was scary – but positive! It was worth feeling slightly uncomfortable. The environment was comfortable and you were very laid back. It is good to feel safe when sharing personal thoughts. My biggest achievement was being honest with myself – I think I dug deep and realized things that were under the surface.”

“Det var lett å føle seg trygg og å åpne seg. Du har også en veldig behagelig rolig stemme”

"Jeg følte meg mye mer glad, lettet og i balanse etterpå"

"Det var lett å snakke med deg og du var en god lytter. I tillegg likte jeg at du ikke nødvendigvis kom opp med svarene/løsningene - men plantet heller ideer/tanker i forhold til hva som kan være gode innfallsvinkler på saken"

“Det viktigste for meg var at jeg fikk bevisstgjort at jeg selv er ansvarlig for mine handlinger. Og få fokus på at tanker styrer mye – for mye.”

Avslappet, trygt, morsomt, alvorlig og overraskende i en bra miks.”

"Du skapte raskt tillit og tryggehet,
Noe som gjorde at jeg synes det var lett å åpne opp for en god samtale."

"Du tilførte noe nytt (og kjærkomment forfriskende) ved måten å tenke på og at du ufarliggjør mye av det jeg synes er vanskelig. Jeg har også veldig sansen for hvordan du tenker og for mye av det du sa."

"Jeg hadde en veldig positiv opplevelse hos deg. Synes det var lett å snakke og være ærlig med deg"

“Jeg opplevde det som veldig behagelig, naturlig og avslappet. Du er en naturlig behagelig person å prate med. ”

"Det var positivt at du oppførte deg personlig. Jeg følte at du bragte deg selv med i timen, og at det ble en gjevnbyrdig samtale uten lærer-elev-roller. At du var åpen og ydmyk."

“Du strekker deg langt for andre. Du er positiv, men også realistisk og gir realistiske forhåpninger! Du har en åpen og positiv måte å møte folk på, men er samtidig veldig rolig og behagelig å omgås”

“Du er en behagelig person å komme inn til, føler tillitt og trygghet med en gang. Følte at jeg fikk svar på mange ting som jeg viste fra før, men fikk satt ting på plass. Som å legge et puslespill.”

"Det som var positivt var at det var veldig avslappende og rolig å snakke med deg, og jeg følte vi hadde bra kjemi."

"Jeg opplevde din måte å snakke/coache på som meget lett forståelig, positivt og interessant. Har tanker om at du kan og vet mye. At din forståelse er stor."

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.